
UZMAR Tersanesi tarafından inÅŸa edilen RAstar 3200W serisi, Robert Allan Ltd. dizaynı römorkör, SVITZER yetkililerinin ve misafirlerin katıldığı törenle teslim edildi.
UZMAR Yönetim Kurulu BaÅŸkanı A. Noyan AltuÄŸ konuÅŸmasında UZMAR’ın sadece römorkör inÅŸa eden ve ihraç eden bir tersane olmadığına deÄŸinerek ÅŸöyle devam etti; “UZMAR olarak aynı zamanda teknik bilgi birikimimizi, sektördeki tecrübemizi ve Türk mühendisliÄŸinin teknoloji ve mühendislik bilgisini de ihraç ediyoruz. Dünyanın 25 farklı ülkesinde hizmet veren UZMAR inÅŸası römorkörler, bizim bu kolektif birikimimizin birer eseridir. Gelecek için yatırım yaptığımız ilerici projelerimizle düÅŸük emisyona ve karbon izine sahip, çevreci ve sürüdürülebilir deniz araçlarımızla dünyada fark yaratmak için çalışıyoruz. Bugün teslimini gerçekleÅŸtirdiÄŸimiz Svitzer Elizabeth’in de üstün teknolojik donanımı ve denizcilik kabiliyeti sayesinde görev yapacağı limanda hem operasyonel anlamda hem de yenilikçi özellikleriyle hepimizi gururlandıracağından eminiz. Bu önemli projede emeÄŸi geçen tüm UZMAR ailesine, Svitzer ekibine ve Robert Allan Ltd. ekibine teÅŸekkürlerimi sunuyorum.”
SVITZER CEO’su Philip Patenden konuÅŸmasında projede yer alan tüm ekiplere teÅŸekkür ederek, gelecekte UZMAR ile baÅŸka bir çok projede çalışmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.
Liverpool Limanı'nda görev yapacak
SVITZER Avrupa Bölgesi Teknik Müdürü Erik Mainkvist ise konuÅŸmasında UZMAR’a teÅŸekkür ederek ÅŸunları söyledi; “Üç yıl kadar önce UZMAR’dan teslim aldığımız iki römorkörümüz Avustralya limanlarımızda baÅŸarıyla hizmet veriyor. Bu süre içerisinde UZMAR Tersanesi’nde inÅŸa edilmiÅŸ bir römorkörün Avrupa’da da hizmet edeceÄŸi günü iple çektik. Sonunda SVITZER Elizabeth ile bu mümkün oldu. Hizmete baÅŸladığında bölgenin en güçlü römorkörlerinden olacak. UZMAR ile Avrupa’da görev yapacak daha fazla römorkör için birlikte çalımayı sabırsızlıkla bekliyoruz. GeçtiÄŸimiz haftalarda sözleÅŸmesini imzaladığımız iki adet TRAnsverse römorkörünün inÅŸasına baÅŸlamak için UZMAR ile hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Umuyorum ki bu iÅŸbirliÄŸimiz sayesinde daha birçok projenin baÅŸarıyla sonuçlandığına birlikte ÅŸahitlik edeceÄŸiz”.
SVITZER Liverpool Liman Müdüresi Jennifer Beswick’in geminin kalkışı için kurdele kesmesinin ardından kısa bir gösteri yapan SVITZER Elizabeth, hizmet vereceÄŸi Liverpool Limanı’na doÄŸru yola çıktı.
R E K L A M