İçeriğe geç
Tersane Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

Denizci Başbakan

44. Sayı (Mayıs-Haziran 2016)

Denizci Başbakan

İSMAİL CEYHAN ismailceyhan@b2bmedya.com


Adalet ve Kalkınma Partisi’nin 2. Olağanüstü Kongresi, 22 Mayıs 2016 tarihinde yapıldı ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tek aday olarak gittiği kongreden AK Parti’nin yeni Genel Başkanı olarak ayrıldı. Şimdi gözler, Binali Yıldırım Başbakanlığında kurulacak olan yeni Hükümet’e çevrildi.
Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı, denizcilik sektörünü de heyecanlandırdı. Çünkü denizcilik sektörünün, gemi inşa sanayiinin içinden gelen, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yapmış, sektörü ve sektörün sorunlarını çok yakından bilen Binali Yıldırım; gerek bakanlığı döneminde gerekse AK Parti’nin 3 dönem kuralı nedeniyle siyasete ara verdiği dönemde denizcilik ve gemi inşa sektörüne her zaman yakın olmuş, sektörün sorunlarının çözüme ulaşması yönünde adımlar atmış bir isim. Dolayısıyla sektörün yeni hükümet programından beklentileri de artmış durumda. Umut ediyoruz ki, yeni “Denizci Başbakanımız”, ülkemizin de denizci bir ülke olması yolunda gerekli desteği sağlayacaktır.

***

Dergimizin bu sayısında, “Tersane” sayfalarımızda, Türkiye’nin tek parselde yer alan en büyük tersanelerinden biri olan “Tersan Tersanesi”ne yer veriyoruz. Son dönemde balıkçı gemileri ve off shore platform destek gemileri gibi özel projelere odaklanan ve şu anda 10 adet yeni inşa projesinin yapımına devam eden tersane ile ilgili Tersan İş Geliştirme Direktörü Şakir Erdoğan’dan bilgi aldık. İlerleyen sayfalarımızda okuyabilirsiniz.

***

Bu sayımızda yer alan önemli konularımızdan biri de Türk Loydu Yönetim Kurulu Başkanı Cem Melikoğlu ile yaptığımız röportaj. Türkiye’nin klas kuruluşu Türk Loydu’nun Anonim Şirket’e dönüştürülmesi için çalışmalar başlatıldığını söyleyen Cem Melikoğlu, Türk Loydu’nda son dönemde yapılan çalışmalar ve IACS üyeliği ile ilgili sorularımızı yanıtladı. İlgiyle okuyacağınızı düşünüyoruz.

Önümüzdeki sayıda görüşmek üzere…

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
340x250 piksel Reklam Alanı