İçeriğe geç
Tersane Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

ODEK, Ortak Akıl Toplantısı'nın ilkini gerçekleştirildi

16. Sayı (Eylül-Ekim 2010)

Oruç Reis Denizciler Kulübü’nün (ODEK), denizcilik sektörüne yönelik düzenlediği Ortak Akıl Toplantıları’nın ilki Üsküdar Sözbir Otel’de gerçekleştirildi. ODEK’e üye kuruluşların ve sektörün önde gelen temsilcilerinin katıldığı toplantıda, deniz taşımacılığındaki son durum, navlun piyasasında yaşanan ekonomik kriz ve sivil toplum kuruluşlarının sektörlerine katkısı gibi konular ele alındı.
ODEK’in her ay düzenli olarak gerçekleştirmeyi planladığı Ortak Akıl Toplantısının açılış konuşmasını ODEK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dalyan yaptı. Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, İstanbul Şehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Özel, ODEK Yönetim Kurulu Üyeleri Salih Zeki Çakır ve Buhari Kaçan’ın da sunumları ile yer aldığı etkinlikte, ABD Quinnipiac Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Kılıç, dünya ekonomisinin son durumuna dair görüşlerini aktarırken, “2. Dip mi geliyor?” sorusuna yanıt aradı.
ODEK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dalyan konuşmasında, kulübün varoluş amaçlarının altını çizerek, sektörde faaliyet gösteren firmaların birlikte hareket etmeleri ile ulaşacakları kazançları vurguladı. Yakın dönemde yapılacak gezilere değinen Dalyan, öncelikle Orta Asya, Orta Doğu ve Afrika’ya yönelik gezilerle pazar araştırmaları yapılacağını söyledi.
Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu da konuşmasında, sivil toplum kuruluşlarının sektöre katkısının büyük olduğunu vurgularken, gemi adamlarına yönelik eğitim yaklaşımında değişiklikler yapılması gerektiğini belirtti.  Koster taşımacılığı ve navlun raporuna dair bilgiler aktaran ODEK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Çakır ise  küçük tonajlı gemilerin günlük kazanç değerleri ile ilgili ayrıntılı bilgi verdi.  Çakır, Koster filosunun geleceğinin parlak olduğunu söyledi.

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
340x250 piksel Reklam Alanı