Türkiye İş Bankası'nın Japonya'dan sağladığı kredinin ilk müşterisi Ya-Sa Denizcilik oldu. Ya-Sa Denizcilik Şubat ayı başında teslim alacağı gemi teslimi için, 3.1 milyar Japon Yeni kredi kullanacak. Türkiye İş Bankası, geçtiğimiz yıl sonunda Japan Finance Corporation (JFC)'ın uluslararası kolu olan ve Japonya'nın ihracatını desteklemek amacıyla kurulan Japan Bank for International Cooperation (JBIC) anlaşma imzalamıştı.
Türkiye İş Bankası,
Türk ithalatçılarının Japon ihracatçılardan yapacağı orta ve uzun vadeli gemi ithalatlarının finansmanı için azami 10 milyar Japon Yeni tutarında kredi imkânı sağlıyor.
Bu anlaşmayla İş Bankası, Türk firmalarına Japon ihracatçılar ile Japon Yeni üzerinden imzalamış oldukları kontratların yüzde 80'lik kısmı için maksimum 12 yıl vadeye kadar kredi kullanma imkânı sağlıyor.