İçeriğe geç
Tersane Dergisi

Kategoriler

Dergi

Abonelik

İbrahim Dede Denize İndirildi

4. Sayı (Eylül - Ekim 2008)

Yapımı, Sedef Tersanesi'nde tamamlanan 182 metre boyundaki İbrahim Dede konteyner gemisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle denize indirildi.

 

Hızlı büyüme iş kazalarını da artırdı

Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan dünyada gemi ile yük taşımacılığının giderek daha çok tercih edilmesinin sürekli yeni gemi ihtiyacı doğurduğunu belirterek, gemi siparişlerindeki büyük artışın tersane sayısını da hızla çoğalttığını söyledi. Erdoğan, bu artışa paralel olarak üretim kapasitesinin 550 dwt?dan 2 milyon dwt'ye çıktığını vurgulayarak, "2013 yılında bu rakam 8.6 milyon tona ulaşacak, hedefimiz bu." dedi.

 

Başbakan Erdoğan, bu sürecin bir başka etkisinin de istihdamda yaşandığını söyleyerek, "Bu hızlı büyüme iş kazalarında artışı da beraberinde getirdi. Denizcilik Müsteşarlığı ile Savunma Bakanlığı ve diğer taraftan sektör el ele vererek bu sorunu çözmek yönünde önemli adımlar atıyorlar." şeklinde konuştu.

 

Yüksek faiz-düşük kur yüzünden sipariş yok                                               

Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ise tersanelerin kazalarla özdeşleştirildiğini ifade ederek, tersanelerin birçok eksiği ve hatalar bulunmasına rağmen bir sektörün suçlu ilan edilmesinin haksızlık olduğunu belirtti. Kalkavan, gemi inşa sektöründe son 6 ayda sadece sekiz sipariş alınabildiğini bunun ana nedeninin ise yüksek faiz-düşük kur olduğunu söyledi.

İlginizi çekebilir

Tümü
Reklam
340x250 piksel Reklam Alanı