Gemi Mühendisliği Haftası ve GMO'nun 68. Kuruluş Yılı Kutlandı
Türkiye Limancılık Sektörü 2019 Raporu Yayınlandı
Cold Plasma Technology in Ships
Karbosan GriteX CER12: Endüstriyel Taşlamaya Yön Veren Yeni Teknoloji
|
İbrahim Dede Denize İndirildi
Yapımı, Sedef Tersanesi'nde tamamlanan 182 metre boyundaki İbrahim Dede konteyner gemisi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle denize indirildi. Hızlı büyüme iş kazalarını da artırdı Törende bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan dünyada gemi ile yük taşımacılığının giderek daha çok tercih edilmesinin sürekli yeni gemi ihtiyacı doğurduğunu belirterek, gemi siparişlerindeki büyük artışın tersane sayısını da hızla çoğalttığını söyledi. Erdoğan, bu artışa paralel olarak üretim kapasitesinin 550 dwt?dan 2 milyon dwt'ye çıktığını vurgulayarak, "2013 yılında bu rakam 8.6 milyon tona ulaşacak, hedefimiz bu." dedi. Başbakan Erdoğan, bu sürecin bir başka etkisinin de istihdamda yaşandığını söyleyerek, "Bu hızlı büyüme iş kazalarında artışı da beraberinde getirdi. Denizcilik Müsteşarlığı ile Savunma Bakanlığı ve diğer taraftan sektör el ele vererek bu sorunu çözmek yönünde önemli adımlar atıyorlar." şeklinde konuştu. Yüksek faiz-düşük kur yüzünden sipariş yok Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan ise tersanelerin kazalarla özdeşleştirildiğini ifade ederek, tersanelerin birçok eksiği ve hatalar bulunmasına rağmen bir sektörün suçlu ilan edilmesinin haksızlık olduğunu belirtti. Kalkavan, gemi inşa sektöründe son 6 ayda sadece sekiz sipariş alınabildiğini bunun ana nedeninin ise yüksek faiz-düşük kur olduğunu söyledi.
İlginizi çekebilir... Sektörel Yayıncılar Derneği 2026 Olağan Genel Kurulu GerçekleştirildiSektörel Yayıncılar Derneği (SEYAD), 2026 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı 10 Ocak 2026 tarihinde dernek merkezinde gerçekleştirdi. Genel Kur... Dünyanın İlk Banka Gemisi Haliç Tersanesi'nde İnşa Edildiİstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi Şehir Hatları, Türkiye İş Bankası için Haliç Tersanesi'nde inşa ettiği "İş Vapur" pro... TMMOB Gemi Mühendisleri Odası'nın 71. Kuruluş Yıl Dönümü KutlandıGemi Mühendisleri Odası'nın (GMO) 71. kuruluş yıl dönümü, 13 Aralık 2025 tarihinde Titanic Business Kartal Otel'de düzenlenen kutlama yemeği i... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.