
Gemi Mühendisliği Haftası ve GMO'nun 68. Kuruluş Yılı Kutlandı
Türkiye Limancılık Sektörü 2019 Raporu Yayınlandı
Cold Plasma Technology in Ships
|
Gemi Organize Sanayii Bölgesi için Geri Sayım Başladı![]()
Öncelikle sertifika alabilecek üretim şartları oluşmalı "Gemilerde kullanılan her tür malzemenin uluslararası kuruluşlardan aldığı sertifikaları olmalı. Fakat yer sıkıntısı yaşayan Türk gemi sanayicisi için de bu önemli bir problem oluşturuyor. Öncelikle sertifika alabilecek üretim şartlarının oluşması gerekiyor. Temel şart bu. Sertifika veren kuruluşlar üretim yapılan mekandaki havanın rutubetini bile dikkate alıyorlar. Mevcut şartlarda sanayicimizin bu olanaklara ulaşması olanaksız. Müteşebbisimiz bu kadar azimli ve bu kadar yaratıcı güce sahipken iş geliyor mekan ve yer sorununda kilitleniyor. Artık modern şartları sağlayıp uluslararası piyasada söz sahibi olmanın zamanı geldi. Bu konuda sadece özel sektörün değil, devletin ve üniversitelerin de emek vermesi gerekiyor..." KKTC'de tersaneler kuruluyor "Türkiye dışından derneğimize ve üyelerimize gemi inşa sahası kazandırmak için de çalışmalarımız başladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 6 yat inşa ve 6 tane de yat bakım /onarım tersanesi ile 10 adet gemi bakım/onarım havuzu olmak üzere bir proje hazırlayıp KKTC hükümetine teslim ettik. Olumlu cevap alınması halinde iki yıl içinde tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Bölgedeki deniz trafiği, o civarda bir bakım onarım merkezinin olmasını zaruri hale getirmişti. Gemiler Kızıldeniz'den ya da Akdeniz'den bakım onarım için İstanbul'a gelmek zorunda kalıyorlar ve aylarca sıra bekliyorlar. Bu büyük bir kayıp. Bu projemizin tamamlanması halinde KKTC 700 milyon dolarlık bir ihracat kapasitesine ulaşacak..." GESAD'ın 320 üyesi var "Sekiz sene önce kurulan GESAD (Gemi Sanayicileri Derneği) olarak 320 üyemiz var. GESAD, gemi endüstrisinin her bölümünde geniş bir yelpazede faaliyet gösteren gemi yan sanayici ve ihtisas gerektiren alt işveren kuruluşların üye olduğu sektörel bir sivil toplum örgütüdür. Üyelerimizin çoğunluğu Tuzla, Aydınlı, Gebze ve etrafında faaliyet gösteriyor. GESAD üye firmalar faaliyetler itibariyle ihtisas sanayicileri, gemi ve yat inşa sanayicileri, gemi inşa yan sanayiciler ve diğer gemi sanayicileri olmak üzere 4 gruba ayrılıyor. Denizcilik sektörüne gerek üreterek gerek hizmet vererek katkıda bulunan her sanayi ve ticaret kuruluşunu bünyemiz altında bulundurmayı hedefliyoruz. Türkiye'de ve özellikle Tuzla, Aydınlı ve Gebze yakınlarında 1300?e yakın gemi inşa yan sanayici firma mevcut. Bizim üyelerimiz ise genelde biraz daha profesyonelleşmiş ve nispeten büyük firmalar. Derneğimiz sektörel toplum örgütü olarak, sektörle ilgili tüm sorunlarla ilgileniyor ve çözüm çalışmalarında bulunuyor."
İlginizi çekebilir... Chris-Marine®, Motor Analizi Ürününü Piyasaya SürüyorChris-Marine AB, silindir durumu ölçümlerini daha hızlı ve daha bilinçli bakım kararları için otomatik, anlık ve standartlaştırılmış raporlara dönüştü... "TITANIC BAND: Transatlantik Günlükleri" 14 Nisan'da Deniz Müzesi'ndeTarihin en dokunaklı anlarından birine tanıklık eden Titanik orkestrasının hikâyesi, batışın başladığı 14 Nisan gecesinde, aynı günün yıldönümünde öz... Gemiler Riskten Kaçıyor, Türkiye'ye YanaşıyorTürkiye, sahip olduğu güvenli liman altyapısı, stratejik konumu ve güçlü destinasyon çeşitliliğiyle öne çıkan ülkeler arasında yer alıyor. Sektörde ar... |
|||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.