Gemi Mühendisliği Haftası ve GMO'nun 68. Kuruluş Yılı Kutlandı
Türkiye Limancılık Sektörü 2019 Raporu Yayınlandı
Cold Plasma Technology in Ships
Karbosan GriteX CER12: Endüstriyel Taşlamaya Yön Veren Yeni Teknoloji
|
Türkiye, Mega Yatta Yabancıların Gözdesi
Mega yat üretiminde iddialı olan Türkiye, ucuz iş gücü maliyeti ve kalitesiyle yerli ve yabancı yatırımcıların gözdesi haline geldi. Deniz Turizmini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR) tarafından hazırlanan rapora göre yat ve tekne imalatında, Marmara ve Ege bölgeleriyle Antalya ve Kocaeli serbest bölgeleri öne çıkıyor. İstanbul, Antalya ve Bodrum?un mega yat yapımında bir dünya markası haline geldiği kaydedilen raporda şöyle deniliyor: ?Türkiye yat, özellikle de mega yat konusunda Avrupa mega yat tersanelerinde çalıştırılan işçilerin üçte birinden az iş gücü maliyetiyle uzmanlaşıyor. Avrupa?nın birçok büyük yat tersanesi mega yatların yapımı için Türkiye?de kurulmakta veya ortak girişimlerde yer alıyor.?
İlginizi çekebilir... Sektörel Yayıncılar Derneği 2026 Olağan Genel Kurulu GerçekleştirildiSektörel Yayıncılar Derneği (SEYAD), 2026 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nı 10 Ocak 2026 tarihinde dernek merkezinde gerçekleştirdi. Genel Kur... Dünyanın İlk Banka Gemisi Haliç Tersanesi'nde İnşa Edildiİstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi Şehir Hatları, Türkiye İş Bankası için Haliç Tersanesi'nde inşa ettiği "İş Vapur" pro... TMMOB Gemi Mühendisleri Odası'nın 71. Kuruluş Yıl Dönümü KutlandıGemi Mühendisleri Odası'nın (GMO) 71. kuruluş yıl dönümü, 13 Aralık 2025 tarihinde Titanic Business Kartal Otel'de düzenlenen kutlama yemeği i... |
|||||||||||
©2026 B2B Medya - Teknik Sektör Yayıncılığı A.Ş. | Sektörel Yayıncılar Derneği üyesidir. | Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.